3 דברים שחשוב לדעת לפני שנכנסים להליך גירושין

להיכנס להליך גירושין זה לא דבר קל. אחרי שנים של נישואין, ההחלטה לפרק את המשפחה היא צעד משמעותי עבור הזוג שמיועד להתגרש. יש כמה דברים שעליכם לדעת לפני שאתם נכנסים להליך גירושין, בין אם אתם הבעל או האישה – אלה חוקים שתקפים לכולם ויעזרו גם לכם בדרך הארוכה הזו. המטרה היא לממש את הזכויות שלכם עם כמה שפחות מריבות ומחלוקות מול הצד השני. קבלו 3 דברים שחשוב לדעת לפני שתיכנסו להליך הגירושין.

 

1 – מה כולל הליך הגירושין?

הליך הגירושין שאתם נכנסים אליו לא כולל רק פרידה מהותית, אלא גם הסכמה של שני הצדדים בנוגע למשמרות על הילדים וחלוקת הרכוש. שימו לב כי החל משנת 2016 עבר חוק גישור חובה. כל בני זוג העומדים בפני גירושין, חייבים על פי חוק להגיש בקשה ליישוב סכסוך, זאת לפני שיוכלו להגיש תביעה לערכאות משפטיות. ביישוב הסכסוך הזוג נפגש למספר פגישות גישור, שתפקידן לסיים את היחסים בהסכמה על משמורות הילדים והרכוש, מבלי לתבוע אחד את השני. המפגשים הללו מלווים על ידי עובדים סוציאליים ופסיכולוגים. במידה ותהליך הגישור עובד, ניתן לחתום על הסכם גירושין. ההסכם מוגש לאישור בית הדין הרבני או בית הדין לענייני משפחה, אחד מהגורמים הללו מעניק אישור להסכם ובכך נגמר ההליך וניתן להתקדם לשלב הבא של חלוקת הרכוש.

לְהִתְגַרֵשׁ

2 – מה הוא חוק יחסי ממון?

לפני הכניסה להליך הגירושין עליכם להכיר את חוק יחסי ממון בין בני זוג. החוק קובע כי כל זוג שנישא אחרי שנת 1974 ומחליט להתגרש, חייב לחלק את הרכוש שלו שווה בשווה. למידע נוסף בנושא ניתן לפנות לגורם מומחה כמו עו״ד הסכם ממון. זה לא משנה אם הרכוש כתוב על שמו של אחד מבני הזוג, או שאחד מבני הזוג אינו עובד ונמצא בבית עם הילדים – חוק יחסי ממון מגדיר באופן מוחלט כי הרכוש המשותף של הזוג החל מהנישואין ועד לסופם, שייך לשניהם ויתחלק באופן שווה. זאת אלא אם כן נחתם הסכם ממון מראש בו שני הצדדים התחייבו לחלוקה שונה של הרכוש. במקרה כזה, הרכוש יחולק בהתאם למוסכם בהסכם הממון.

 

3 – הגשת תביעה לבית הדין הרבני והאזרחי

במידה ולא הושגה הסכמה בין שני הצדדים, ניתן כעת להגיש תביעה בשני בתי הדין. כתב התביעה לבית הדין הרבני ולבית הדין לענייני משפחה צריך לכלול את הסיבות לגירושין, את פרטי שני הצדדים, פרטי הילדים, הגדרת רכוש ועוד. רצוי לפנות קודם לבית הדין לענייני משפחה ולאחר מכן לבית הדין הרבני. נציין כי העדיפות לבית הדין האזרחי הינה מכיוון שניכר שם יחס יותר שוויוני לשני המינים. בבית הדין הרבני הדיונים נערכים בפני הרכב של שלוש דיינים, הם אינם שופטים וסדרי הדין שם אינם כפופים לסדרי בית המשפט.

מסמכי גירושין

אולי יעניין אותך גם